WKR Lunch

Op 24 mei 2024 heeft de Hoge Raad een baanbrekende uitspraak gedaan over de gratis verstrekking van gezonde lunchmaaltijden aan werknemers. Dit valt onder de gerichte vrijstelling voor arbovoorzieningen in de loonbelasting, mits het onderdeel uitmaakt van het arbobeleid van de werkgever. Deze beslissing is cruciaal voor werkgevers die investeren in de gezondheid van hun werknemers via gezonde voeding.

Wat betekent dit?

Werkgevers die gezonde lunches aanbieden als onderdeel van hun arbobeleid kunnen nu profiteren van belastingvoordelen. Dit beleid helpt ziekteverzuim te voorkomen en bevordert de algehele gezondheid van werknemers, wat aansluit bij de doelen van de Arbowet.

De Zaak

Een werkgever bood in 2017 en 2018 gratis gezonde lunches aan en voerde aan dat dit onderdeel was van zijn arbobeleid. Zowel de Rechtbank als het Gerechtshof verwierpen dit argument, maar de Hoge Raad draaide dit oordeel terug, waarbij werd benadrukt dat dergelijke initiatieven wel degelijk onder de arbovoorzieningen kunnen vallen.

Gevolgen voor Werkgevers

Deze uitspraak betekent dat werkgevers nu meer ruimte hebben om gezondheidsbevorderende maatregelen te implementeren zonder extra belastingdruk. Het bevorderen van gezond eten op de werkvloer wordt erkend als een legitiem onderdeel van het arbobeleid.

Conclusie

Deze uitspraak is een positieve ontwikkeling voor werkgevers die de gezondheid van hun werknemers hoog in het vaandel hebben staan. Het biedt niet alleen fiscale voordelen, maar benadrukt ook het belang van een holistisch arbobeleid dat verder gaat dan de minimale wettelijke vereisten.

Voor meer informatie, lees het volledige artikel op de website van de Hoge Raad hier.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *